Bloggnorge.com // Happy family
Start blogg

Forberedelser

Kategori: Familie og dagligliv, barn med spesielle behov, Down Syndrom | 0 kommentarer » - Skrevet Tuesday 6. September , 2016 kl. 21:20

Det er jammen ikke lett å oppdatere jevnlig! For det første har jeg ikke så mye tid til å skrive, og for det andre skjer det forsåvidt ikke nye ting hver dag. Eller kanskje det gjør det, men når man står midt oppi det så ser man ikke de små detaljene som forandrer seg fra dag til dag. Da er det greit at vi har avtale med fysioterapeut hver uke. Hun forteller oss framgangen hun ser fra gang til gang. Som jeg har nevnt tidligere, så har vi mer fokus på fysisk trening nå enn tidligere. Ikke sånn superorganisert, hvor vi står og hoier og teller, og tramper i gulvet. Vi gjør det ganske avslappet, når Jasmin er i godt humør, og er samarbeidsvillig. Vi er ganske overbevist om at treningen er mot sin hensikt om hun er lei og sliten under treningsøkten. Det skal være lystbetont, om hun skal være fristet til å gi litt selv også. Noen få hjelpemidler har vi allerede fått fra hjelpemiddelsentralen, som noen skumputer i ulike former og størrelser. Vi har også takket ja til å teste ut noe som heter “happy strap”, som er en slags sele for lår og knær. Hensikten er å holde bena til Jasmin samlet, slik at de ikke sklir fra hverandre under treningen. Det skjer fort at hun havner i spagaten, siden hun er så hypoton, altså myk i leddene. Dette er typisk for de som er født med Down Syndrom. Vi merker også at hun blir raskere frustrert nå. Hun kommer ofte med små korte hyl når hun vil noe. Det er nok hennes måte å kommunisere på, og hun har nok begynt å merke det er ting hun vil gjøre, som hun ikke får til selv. Da kommer det noen hyl, til vi hjelper henne.

Barnehagen er allerede ganske forberedt på å ta henne imot om noen uker. Nå har vi søkt om spesialpedagog og fysioterapeut i barnehagen, men har ikke fått tilbakemelding på hvor mange timer støtte hun får. Heldigvis er barnehagen så liten at oversikten er god. Det vil uansett ikke være mer enn ti barn der på det meste. Så vi er ganske optimistiske på at dette skal gå greit. Men det er jo klart, Jasmin trenger mer tid til det meste, og vi håper hun får den tiden hun trenger uten at det går utover de andre barna. God flyt er viktig for at hun skal føle seg som en del av gruppen.

Ellers har vi vært på ultralyd, og fikk en flott selfie av det nye tilskuddet som er på vei. Det viser seg å være en jente denne gangen også, så dette blir spennende. Max er så omsorgsfull storebror, og han gleder seg til å få en babysøster til. Og Jasmin…Mer liv i huset er perfekt for denne partyjenta!

IMG_20160906_205439

DEXATI20160819124659

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.