Bloggnorge.com // Happy family
Start blogg

En liten oppdatering

Kategori: Familie og dagligliv, barn med spesielle behov, Down Syndrom | 0 kommentarer » - Skrevet Wednesday 2. November , 2016 kl. 22:17

Jeg lovet en oppdatering av hva som skjedde fremover med Jasmin og fagutredningen. Vi har iallefall nå alle papirer inne. Nå må vi bare vente på en dato der noen skal komme fra PPT og bestemme hvor mye støtte Lillesnuppa trenger. Men en ting er på plass. Fysioterapeut kom for å hilse på i barnehagen igår. Dvs en ny fra Bergen kommune, som skal komme en gang i uken, for å trene med Jasmin, og vise personalet hvordan de kan hjelpe henne til å styrke musklatur og lære å komme seg opp og frem. Vi beholder kontakten med terapeuten i Os enn så lenge, inntil et det er et fast system i barnehagen. Jasmin viser små tegn til å løfte rompa når hun ligger på gulvet, og har fått et nytt hjelpemiddel som skal prøves ut, som heter Happystrap. Dette er en hoftesele som holder hofter og knær sammen, så de ikke sklir til siden. Mange barn med DS er hypotone. Det vil si at musklene har mindre spenning, og er supermyke. De trenger mere trening for å bygge muskler, som holder ben og armer på plass. Men nå har snuppa begynt å trekke bena opp under seg når vi løfter henne under armene. Sakte men sikkert kommer også forståelsen av å bevege føttene annenhver gang for å bevege seg frem på gulvet når hun blir holdt under armene eller etter hendene. Det hadde vært ganske deilig om hun kom til det punktet at hun kunne bevege seg fremover og bakover på gulvet, ikke bare rulle, innen minstesøster kommer i februar. Dette blir spennende å se. Heia Jasmin!

Dessuten øver vi på å få henne til å spise selv. Altså plukke opp mat og putte det i munnen. Men hun er fortsatt utålmodig, og gir fort opp om hun ikke får et godt grep. Dessuten er det kjempegøy å kaste alt ned på gulvet! Mye gøyere enn å spise. Klart det 😊 Men øvelse gjør mester!

tmp_26435-img_20161102_221851-1213140643tmp_26435-img_20161101_0808341704874522

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.