Bloggnorge.com // Happy family
Start blogg

Endelig på gli i systemet!

Kategori: Familie og dagligliv, barn med spesielle behov, Down Syndrom | 0 kommentarer » - Skrevet Monday 5. December , 2016 kl. 21:23

Da var jeg treig igjen gitt! Er visst omtrent like gravid i hodet som i kroppen, og noen dager er jeg aldeles håpløs til å huske ting eller å klare å gjennomføre noe som helst.. Som idag, da jeg på jobb skulle ut av butikken jeg jobber i for å gjøre to ting. TO TING. IKKE FEM ELLER TI. Skulle levere noe på posten og kjøpe et par ting på i matbutikken. Thats it. Går ut, går innom posten med pakkene….og går inn på jobb igjen. Butikken? Helt glemt.. Håpløst.

Men, vi har endelig hatt møte med PPT! Hurra for det! Jeg hadde ikke høye forventninger på forhånd, etter mye kav og motstridende beskjeder i lang tid. Men møtet gikk veldig bra, vi fikk tildelt en saksbehandler med tæl og klare beskjeder. For en god stund siden fikk vi opplyst fra en tilfeldig person ved PPT at det var barnehagestyrer som skulle søke ekstra assistent til Jasmin i barnehagen. Så, vi fikk link til søknaden, og søknad ble sendt. Endelig skjedde noe tenkte jeg. Men nei, på møtet fikk vi kontrabeskjed igjen. En ny barnehagelov kom i august, og nye søknadsprosesser oppfunnet. Men altså PPT hadde ikke fått tilgang til disse søknadene før i overgangen nov/des. Helt håpløst. Nå skal foreldrene søke på veine av eget barn, mens saksbehandler i PPT skal skrive utredning om barnets behov, og deretter skal denne brukes av foreldrene til også å søke spesialpedagog. Så nå har jeg også sagt meg villig til å lede ansvarsgruppe for Jasmin. For alt man gjør selv lærer man av, og man vet det blir gjort. Ansvarsgruppe er en samling av fagpersoner, foreldre og barnehagestyrer som av og til møtes for å snakke om barnets utvikling, og for å skreddersy en individuell plan for barnet. Mitt ansvar i gruppen blir å innkalle til møter og skrive referat. Ja, og så er jeg mor og oppdrager da 😜

Det blir en del ekstra arbeid for oss som foreldre, men jeg liker å ha kontroll over ting og jobber effektivt når jeg først er i gang. Så nå vil vi smi mens jenta er varm, hun viser nemlig mer vilje enn før til å bruke kroppen. Heldigvis er rutinen med fysioterapi i barnehagen godt igang. Er vi skikkelig på, blir kanskje søknadene om spes.ped og ekstra assistent blir sendt avgårde i “god tid” før jul.

Som sagt før, jeg skulle ønske det var enklere å få de riktige opplysningene fra de kontorene som egentlig skulle vite mest. Men man ender ofte opp som foreldre og måtte leke detektiv selv. Noen er heldige med en gang.

Uansett, nå må det tenkes på jul. Det blir familiebesøk i en uke, og huset blir fullt. Så her må man Holde tunga i rett munn, og så håper jeg det blir litt magi for småtrolla 😊

img_20161205_203140

img_20161205_202912

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.