Bloggnorge.com // Happy family
Start blogg

Ting skjer!

Kategori: Familie og dagligliv, barn med spesielle behov, Down Syndrom | 0 kommentarer » - Skrevet Thursday 27. April , 2017 kl. 16:04

Det er snart MAI! Hvor ble det av tiden? Jeg synes alltid det var latterlig når folk klaget over for få timer i døgnet, men ærlig talt, et par timer til hadde ikke skadet. Det er alltid prioriteringer som avgjør om man havner i tidsklemma eller ikke, men de to ekstra timene hadde jeg brukt på soving. Helt klart!

Beklager folkens, det er ikke så lett å følge opp denne bloggen. Jeg bruker visst all tiden min på å vaske klær. Minstesnuppa fungerer som en brannslange, utømmelig for sur melk. Jeg valser rundt, konstant fuktig med en eim au de latté….

Men nå, mens knøttet sover noen minutter, må jeg bare innomfor å fortelle at Jasmin har gledet oss med å vise et par tegn denne uka. Det første tegnet hun brukte var å dytte hånden på munnen, tegnet for spising. Jeg ble ekstatisk! Jeg lover at det føles som jul, bursdag og bryllupsdag på samme tid når fremgangen blir så tydelig. Og et par dager etterpå viste hun tegnet for mamma, ved å stryke pekefingeren langs pannen! Hurra *klappe hardt og lenge* Hun setter også fingeren foran munnen når jeg sier hysj! Vi har ikke engang vært veldig nøye med Tegn til Tale, men nå skal vi absolutt trappe opp. Idag hadde vi ansvarsgruppemøte med barnehage, fysioterapeut og spesialpedagog. Vi ble enige om en gruppe tegn vi skal terpe på, som forhåpentligvis vil gjøre det enklere for Jasmin å kommunisere etterhvert. Det blir tydeligere nå at hun blir fortere frustrert fordi hun ikke får til det hun ønsker, eller ikke får sagt det hun vil kommunisere. Men hun peker heftig, og har veldig tydelig kroppsråk, og jeg føler vi er flinke til å gi henne respons på hva hun prøver å si. Det viktigste vi kan gjøre fremover er benevning. Det er å snakke om alt vi gjør, og det vi ser rundt oss. “Nå leker vi med den blå bilen, vi løfter begge armene, Max hopper, klappe på magen”. Kopiering og turtaking er ogdå gode teknikker hun lærer av. Man kan ikke regne med å få respons med en gang. Hun trenger litt lenger tid på å reagere og uttrykke seg enn andre, men det kommer seg! Tid betyr alt. For på samme måte som andre blir forvirret og oppgitt av å bli stresset, så blir hun også det. Om vi ikke gir henne tid til å reagere og gi respons, så gir hun opp.

Fysisk skjer det også ting. Hun begynner å dra seg opp etter stoler og bord, og er snart oppe på knærene. Hun trenger bare litt ekstra styrke og stabilitet i hofter og mage. Dette terpes det på hver dag. Max hjelper godt til med lek og heiarop på sidelinjen. Vi gleder oss til alle tre er på beina nå. Skal virkelig bli en morsom trio å være foreldre til!

Jasmin viser tegn for “mamma”

“Hysj”

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.