Bloggnorge.com // Happy family
Start blogg

Tilbake etter en pustepause

Kategori: Familie og dagligliv, barn med spesielle behov, Down Syndrom | 2 kommentarer » - Skrevet Monday 6. June , 2016 kl. 20:53

Ja, da tar jeg en tur innom her igjen for en liten oppdatering.

Først må jeg si tusen takk for all støtte, fine råd og kommentarer etter siste innlegg. Det satt langt inne å skrive om de mørkere sidene som jeg antar alle foreldre kjenner på fra tid til annen. Det har vært ganske så tøfft etter innlegget også, med mange skritt tilbake etter hvert skritt frem. Det er veldig lett å bli motløs. Men målet får være kort og lite: å komme seg gjennom dagen på best mulig måte, og ikke ta seg selv så hardt i nakken om man faller litt i fisk.

Jasmin var på sykehuset for en sjekk rett etter innlegget. Det ble fort påvist forstoppelse, og hun fikk satt oljeklyster. Da kom det en fin mengde innhold som hadde hopet seg opp. Stakars jente, det er ikke moro å se henne ha magevondt. Men det kan se ut som om hun har utviklet en slags spisevegring etter forstoppelsen. Hun kan hyle bare hun ser en skje, eller til og  med spisebordet. Noen dager innimellom kan hun være mer avslappet og spise noen skjeer fruktpuré, eller drikke litt næringsdrikke for små barn. Så da er det bare å ta det med ro, og øke sakte, og ikke stresse når hun ikke vil ha.Vi har begynt på Movicol, som er en slags fibermedisin, som lager avføringen litt mykere. Men da må hun drikke. Så nå må hun tilbys vann og juice med korte mellomrom hele dagen. Vi var også på sykehuset uken etter oljeklysteren, for å se om alt var i orden. Det er fortsatt tregt fordi hun drikker for lite, men det går litt bedre. Og når det er generellt oppover er det jo bra, sant? Det er også tatt blodprøver for å avdekke eventuelle mangler, men det viste bare mangel på D-vitamin. Det får hun derfor tilskudd av. Vi har iallefall funnet ut at hun liker best syrlig mat, og hun er enda helt uinteressert i middager. Derfor har jeg laget en skikkelig sammensurium av en pure som består av ALTMULIG. Hovedsaklig mango, som er hennes favoritt, svisker, fullkornsgrøt, litt havremelk og olivenolje, OG BØNNER! Alt kjørt sammen med stavmikser. Og det funker ganske ofte, om så bare noen munnfuller. Her om dagen spiste hun også to skjeer bløtkokt eggeplomme. Så det blir spennende å se nå, om noen dager, om hun lar seg inspirere av familie. Vi drar nemlig på familiebesøk, og det blir en skikkelig eksponering for drøssevis av barn og babyer! Hvem vet, kanskje hun bare trenger litt ekstra selskap? Gamle mamma er jo ikke så spennende dag ut og dag inn :)

Jeg håper jeg kan greie å skrive noe før det er gått to uker igjen, men nå er det også godt å ta det litt med ro. Jasmin elsker utelivet, og elsker is! Jeg kjenner jeg blir utfordret til å gå turer oftere, og være litt mer i aktivitet. Skal se hva jeg kan få til uten å skremme folk med det trøtte trynet mitt langs veien!

Jeg håper alle lesere får en fantastisk sommer, og for all del, stress ned, spis is uten dårlig samvittighet!

tmp_7075-IMG_20160606_2026161269101629

tmp_7075-IMG_20160606_202744-213041781

 

Kommentarer

  1. Siw Heidi says:

    Veldig fint at du deler hverdagen deres Camilla, skjønner at utfordringene deres står i kø. Når det er sagt så gleder det at Jasmin liker isåfall og spiser det med fornøyelse 💜
    Er vel tegn på at ho vet å sette pris på det ho liker 😀 (Miliam er også veldig glad i Is)
    Ønsker dere bedre dager mtp mat og mageutfordring….og en riktig god sommer med mye isvær 🌞🍦

  2. Camilla says:

    Takk, ja jeg tenkte at jeg kan jo fryse næringsdrikkene hun får. Da blir det is med mye godsaker hun trenger 😀 God sommer til dere og kyss til Miliam 😘 kos dere, håper varmen kommer snart!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.